DANSA

La disciplina de la dansa es treballa a les matèries d'Arts Escèniques i d'Anatomia aplicada a la dansa de la modalitat d'Arts del batxillerat artístic. La dansa va molt més enllà de l'estereotip que molta gent té en ment. A les classes treballem el moviment, l'expressió corporal, activem el cos i la ment bàsics per un bon entrenament actoral. Aprenem a conèixer el nostre cos i a saber moure'ns dins l'espai, a relacionar-nos amb l'individu i l'entorn de manera harmònica. Aprenem a expressar-nos a partir d'altres llenguatges, en aquest cas, del llenguatge corporal. Com tot nou llenguatge, té les seva gramàtica i les seves paraules i ha de ser après. A les nostres classes estudiaràs aquest nou llenguatge i experimenteràs expressan-te d'una manera nova i diferent.

Fora de l'aula, també tindràs oportunitat de mostrar les teves habilitats en la dansa, ja sigui en qualsevol dels dos projectes dels dos cursos de batxillerat: l'espectacle de final de curs i el curtmetratge. No desaprofitem mai cap ocasió, ja sigui a les portes obertes de l'Institut o en qualsevol acte que se'ns demani col·laboració.


Si vols consultar com s'estructuren els ensenyaments de dansa a Catalunya i estigues al dia de les novetats, concursos, enllaços interessants.

Ensenyaments de dansa a la XTEC:
Centres on s'imparteix el batxillerat artístic
Esenyaments artístics superiors
Què estudiem després del Bat artístic?
 
Qui mou el cos, mou el cor. Qui mou el cor, mou les emocions. El múscul que no s'exercita s'atrofia, per això sabem de gent que no se'n recorda de riure. I el mateix passa amb el cervell: qui no repassa, renova, malgasta i juga amb el seus pensaments, costums i coneixements, fàcilment perd l'agilitat necessària per entendre un món que està en un canvi permanent. A més a més, i això sí que és una gran llàstima, perd el plaer de crear, el de gaudir de viure i el privilegi de compartir-ho. Així que danseu, danseu, beneïts!
Carles Pons, mestre i actor.